10 טיפים לשימוש חכם בסמארטפון
הטלפונים של היום לא קיבלו את הכינוי 'טלפון חכם' לשווא, אם כי בזכות הפונקציות והשימושים הרבים שמספקים לנו. לצד זאת, חשוב שנדע גם אנחנו להיות נבונים מספיק לנצל את (חוכמת) הטלפון בצורה מקסימאלית.
במסגרת עבודתי כמאמן טכנולוגי לבעלי עסקים, אנו לומדים יחד כיצד להתמודד עם הטכנולוגיה העומדת לרשותם. לצורך כך, אני מתעדכן בכל מה שקורה בזירה הטכנולוגית: אפליקציות חדשות, עדכוני גרסה, תוכנות מתקדמות, עדכונים ברשתות החברתיות ועוד. למענכם דליתי עשרה טיפים חכמים ועדכניים שיכולים להיות רלוונטיים עבור כל מי שמחזיק ברשותו מכשיר טלפון חכם:
- איך לבחור סמארטפון לפני רכישה: סביר להניח שגם אתם משדרגים מכשירים בקצב מסחרר וגם אם לא, חשוב לבחור סמארטפון באמצעות שאלות מנחות לדוגמת: מה גודל המכשיר הרצוי? מה התקציב העומד לרשותנו? מה הסיבה שגורמת לי לרכוש? מה טיב השימושים (הודעות, מצלמה, מיילים, משחקים)? היכן לרכוש? בארץ או בחו"ל? (רכישה בארץ מאפשרת בוודאות לקבל אחריות על המכשיר). טיפ נוסף בהקשר, להתנסות במכשיר, לבקש מחנויות לתת לכם להחזיק ולבדוק אותו ידנית, לנסות להכניס לכיס ועוד.
- שמירה על הסמארטפון: השקעתם את מיטב כספכם, כדאי להשקיע עוד קצת בשמירה והגנה על החבר החכם. לא לדחות את העניין כמו שקורה לחלקנו ולרכוש שני מוצרי חובה משלימים: מגן מסך מפני שריטות וכיסוי מגן (שמכסה גם את הצדדים). בנוסף, בימים גשומים, לא להסתכן ולהכניס את הטלפון עמוק לכיס סגור או לתא סגור בתיק. טלפון נופל לשלולית, טיפות מים שחודרות לטלפון ועוד – אלו מצבים שלא יעשו לכם נעים בחורף.
- טעינה: כדאי להצטייד במטען שמתפצל לכבל USB שיאפשר לכם טעינה דרך מחשב ובמידת הצורך גם העברת נתונים מהמחשב לנייד וההיפך; חשוב לוודא שהמטען שרכשתם הינו מקורי; טעינה מהירה יותר תתאפשר כשתפעילו "מצב טיסה" (לא תוכלו לקבל שיחות ולגלוש אבל הטעינה תהיה מהירה מאד); למחזיקי אייפון, נסו את המטען של האייפד, הוא עשוי לקצר את זמן הטעינה באופן מהותי.
- סוללה: חשוב לדעת קצת יותר מאשר שהיא מספקת אנרגיה למכשיר שלכם וזהו: לא לתת לסוללה להגיע למצב של 0%, זה עלול לפגוע בה לאורך זמן; מצד שני, גם לא להטעין עד ל-100% כי זה יכול להביא ל'טעינת יתר'; לא לחשוף אותה לתנאי חום ולא להשאירה ברכב לאור זאת; אם ישנן סוללות רזרבה כדאי לאחסנן במקום קריר.
- סיסמא: כדאי שתוודאו שפתיחת הטלפון תיעשה באמצעות סיסמא ואף מומלץ להחליף סיסמא אחת לכמה זמן.
- שירותי גיבוי: יש לכם סמארטפון ובו נתונים חשובים ביותר: אנשי קשר, תמונות, מסמכים, קבצים ועוד. עד כמה שזה בלתי נתפס, חשוב שתדעו שברגע אחד הכול יכול להיעלם. לכן, שירותי הגיבוי הם טיפ הכרחי שיסייע לכם לגבות את כל המידע החשוב לכם. Dropbox, Google Drive, Google+ ושירותי ענן של חברות שונות – אלה ועוד הם חלק מהפלטפורמות שמספקות אחסון נתונים בצורה בטוחה וגם באופן שיאפשר לכם גישה מרחוק למידע שלכם. כמובן, ניתן גם לגבות באמצעות דיסק חיצוני. בנוסף, למחזיקי אייפון אמליץ על - iCloud ולמחזיקי אנדרואיד אציע לוודא שהכול מסונכרן עם חשבון ה-Gmail שלכם.
- שיחות לא מזוהות: אתם עסוקים, באמצע פגישות ובאמצע יום עבודה עמוס ואז בדיוק ברגעי הפיק והלחץ מגיעה שיחה ממספר לא מוכר ואתם מתלבטים אם לענות או לא. שתי המלצות בעניין: ישנן אפליקציות (לדוגמת TrueCaller) שיכולות לאתר חלק לא קטן מהמספרים, להציג תמונה של המתקשר, לכתוב לכם אם מדובר בשיחת ספאם ועוד; המלצה שנייה דורשת מיומנות בילוש מסוימת, אך משתלמת: במידה ומדובר באדם שהתכתבתם איתו, ניתן "לעמוד" על המספר, להחליק הצידה לשליחת הודעה ולראות היסטוריית התכתבות. לפיכך, תוכלו להבין מי המתקשר האנונימי והאם אתם צריכים\חייבים\רוצים לחזור אליו.
- אינטרנט: כדאי לגלוש על שירותי Wi-Fi שנמצאים היום בלא מעט מקומות, לדוגמת בתי קפה, מלונות ואפילו רחובות (ת"א). באופן זה, תחסכו בנפח הגלישה שלכם ויישאר לכם יותר למקרי הצורך; מחשב נייד: הגעתם איתו לפגישה במקום ללא אינטרנט – תוכלו להשתמש בסמארטפון שלכם כספק אינטרנט באותו הרגע על ידי הפעלת נקודת גישה (או נקודה חמה).
- בטיחות: אפשר להרחיב בהמלצות בנושא והנה העיקריות: לא לענות לשיחה כשהטלפון בטעינה כדי להימנע מקרינה גבוהה; שימוש באוזניות או מענה לשיחה באמצעות רמקול יסייעו בשלושה מישורים: הפחתת הקרינה, איכות שמע טובה יותר, נהיגה באופן בטוח; Find my iPhone\android – אפליקציה שמסייעת במקרים של אובדן המכשיר.
- אפליקציית תרגום - Google Translate: לא ארחיב את היריעה. מדובר בלהיט של ממש שיכול לסייע לכולם ובעיקר לכם, בעלי עסקים, בשיחה בשפות זרות. פשוט אפליקציה מדהימה ושימושית ביותר!
יוסי בהר מאמן ומנטור טכנולוגי למנהלים בכירים במשק הישראלי
www.yossibehar.co.il, נייד: 052-2451950